De
Docu
mentaire

Waarom deze documentaire?

Van alles is geprobeerd om Timo te ondersteunen bij wat hij allemaal al heeft meegemaakt. Totdat we ontdekten dat Timo graag zijn verhaal zou delen via een professionele documentaire. “Operatie Timo – De Documentaire” zal dan ook gaan over de verborgen en eenzame dagelijkse wereld áchter zijn aandoeningen. Waarin hij moet omgaan met allerlei ziekenhuisbezoeken, dagelijkse medicaties, EPO injecties, verdwenen eetlust, vermoeidheid en katheterisatiezorg overdag en ‘s-nachts. Hoe is het voor hem en zijn omgeving om de moed niet op te geven en om elke keer weer op te staan? Timo hoopt met deze documentaire een stem en inspiratie voor anderen te zijn. In de documentaire willen we zijn weg volgen tot ná zijn ingrijpende transplantatie. En zien of het lukt om van Timo weer de sportieve voetballer te maken die hij zo graag wil zijn.

Maar hoeveel Official Team Members en Ambassadeurs Timo ook steunen, zijn niertransplantatie kan natuurlijk anders verlopen dan gehoopt en verwacht. Want aan “Operatie Timo” zijn serieuze risico’s verbonden. Lukken beide operaties? Slaat zijn nieuwe nier aan? Hoe verloopt het herstel? De documentaire wil deze reis in kaart brengen, ook wanneer die reis een andere route neemt dan vooraf gehoopt.

Stand van zaken

KRB Producties neemt de productie voor haar rekening. De eerste draaidagen staan gepland en zijn voorgefinancierd door Timo’s vader, zodat er tenminste alvast kon worden gestart met filmen. Timo’s artsen en het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis hebben op geweldige wijze hun medewerking aan deze documentaire toegezegd. Ook Timo’s voetbalvereniging SVS uit Capelle aan den IJssel, zijn fysiotherapeut Bart de Waardt van FS Fysio én zijn school voor speciaal onderwijs hebben allemaal enthousiast hun medewerking toegezegd. Het beoogde eindproduct is een professionele en TV-waardige documentaire voor een brede doelgroep, waaronder jongeren, ouders en (potentiële) donoren. Om kinderen zoals Timo een stemversterker en hoop te geven. Om het verschil in levenskwaliteit leven vóór en ná een niertransplantatie zichtbaar te maken. Om de onzichtbare dagelijkse strijd voor kinderen met nier/blaasfalen zichtbaar te maken. Om inzicht te geven in het transplantatieproces en andere donoren te inspireren om naar voren te komen en het verschil te maken. En om iets moeilijks om te zetten in iets positiefs. Het leven is immers niet wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat.